M/S Autere

50 paikkainen alus Etelä-Konnevedellä

Etelä-Konneveden kansallispuiston vesistöissä risteilevä M/S Autere voi ankkuroitua odottamaan risteilijöitä Konneveden Häyrylänrantaan, Kivisalmelle, Neituriin, Hinkkalanrantaan, Enonrantaan, Konnekoskelle tai Hanhitaipaleelle Rautalammin puolelta.
Katso kauden risteilyt

M/S Autereen kulku alkutaipaleelta tähän päivään saakka

M/S Autere on rakennettu vuonna 1984 Uudenkaupungin työvenetehtaalla. Tilaajana tällöin oli Tampereen kaupunki ja aluksen nimeksi ristittiin Pyynikki kakkonen. Alus risteili Näsijärvellä, kunnes tuli muutoksen aika ja Autereen siirto Paraisille oli ajankohtaista. Turun saaristoristeilyt siivittivät aluksen matkaa. 

Vuoden 2015 lopussa M/S Autere oli myynnissä jolloin nykyinen aluksen omistaja ja kippari Matti Huuskonen iski silmänsä aluksen profiiliin ja hetimmiten olivat ostoaikeet miehen mielessä. Keväällä 2016 alus vaihtoi omistajaa, suhteellisen pitkien neuvottelujen jälkeen. Tämä alus oli kuin tehty Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin. 

Aluksessa on 50 matkustajapaikkaa ja 2-3 hengen miehistö. Tietenkin aluksen 34 vuoden ikä näkyy jo laivan rakenteissa, mutta pienillä fiksailuilla saadaan entistä ehommaksi eikä tervata tarvitse. Alus on rakenteeltaan lasikuitua ja puuta. Ei sisällä peilisaleja eikä pelipöytiä. Sisätilat ovat siistit ja näkyvyys ulospäin erinomainen. Myös wc-tilat löytyvät laivasta. Sisätiloissa, takakansi mukaan lukien on 35 asiakaspaikkaa sekä ylhäällä ns. aurinkokannella 15 paikkaa. Syksyllä 2017 rakennutimme katoksen laivan takaosaan, joten sateen sattuessa pysyy sielläkin kuivana.

Varaa risteily ja koe Etelä-Konnevesi

Varaa risteily ja nauti upeista järvimaisemista. 
Klikkaa ja varaa risteily

Yhteystiedot

Sirkka Liisa Mäkelä 
045 6019 107
risteilyt2020@gmail.com

Matti Huuskonen
matti.huuskonen(at)hotmail.com
Copyright 2024 © All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram