M/S Autere

50 paikkainen alus Etelä-Konnevedellä

Etelä-Konneveden kansallispuiston vesistöissä risteilevä M/S Autere voi ankkuroitua odottamaan risteilijöitä Konneveden Häyrylänrantaan, Kivisalmelle, Neituriin, Hinkkalanrantaan, Enonrantaan, Konnekoskelle tai Hanhitaipaleelle Rautalammin puolelta.
M/S Autereen risteilykausi alkaa toukokuussa ja jatkuu sään salliessa pitkälle syksyyn. Autereen risteilyohjelmaan kuuluu 6.6.2018 alkavat keskiviikkoisin järjestettävät viikkoristeilyt, sekä muina aikoina erilliset tilausristeilyt ryhmille. Aluksen rento tunnelma ja Etelä-Konneveden luonnon tarjoamat puitteet luovat onnistuneen risteilyn.
  • Minimi henkilömäärä tilausristeilylle 10 henkilöä
  • M/S Autereella anniskeluoikeudet
  • Erillisestä tilauksesta kahvitus tai ruokailu risteilyn ohessa

M/S Autereen kulku alkutaipaleelta tähän päivään saakka

M/S Autere on rakennettu vuonna 1984 Uudenkaupungin työvenetehtaalla. Tilaajana tällöin oli Tampereen kaupunki ja aluksen nimeksi ristittiin Pyynikki kakkonen. Alus risteili Näsijärvellä, kunnes tuli muutoksen aika ja Autereen siirto Paraisille oli ajankohtaista. Turun saaristoristeilyt siivittivät aluksen matkaa. Vuoden 2015 lopussa M/S Autere oli myynnissä jolloin nykyinen aluksen omistaja ja kippari Matti Huuskonen iski silmänsä aluksen profiiliin ja hetimmiten olivat ostoaikeet miehen mielessä. Keväällä 2016 alus vaihtoi omistajaa, suhteellisen pitkien neuvottelujen jälkeen. Tämä alus oli kuin tehty Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin. Aluksessa on 50 matkustajapaikkaa ja 2-3 hengen miehistö.  Tietenkin aluksen 34 vuoden ikä näkyy jo laivan rakenteissa, mutta pienillä fiksailuilla saadaan entistä ehommaksi eikä tervata tarvitse. Alus on rakenteeltaan lasikuitua ja puuta. Ei sisällä peilisaleja eikä pelipöytiä. Sisätilat ovat siistit ja näkyvyys ulospäin erinomainen. Myös wc-tilat löytyvät laivasta. Sisätiloissa, takakansi mukaan lukien on 35 asiakaspaikkaa sekä ylhäällä ns. aurinkokannella 15 paikkaa. Syksyllä 2017 rakennutimme katoksen laivan takaosaan, joten sateen sattuessa pysyy sielläkin kuivana.
20180608_132722
Laivaan on esteetön kulku myös pyörätuolilla
20180614_152508
Tilauskattaus asiakkaille
20180601_141853
Aurinkokannella uudistetut istuimet